Cercle Cartòfil de Catalunya

NOTICÍES del CERCLE, de 2006 a 2008

PRESENTACIÓ LLIBRE "Manlleu, postals per al record, 1903-1990"

Postals de Manlleu
D'esquerra a dreta: Xavier Gaja - Autor del llibre, Ramon Pla - President del Cercle Cartofil de Catalunya, Pep Mas - Regidor del l'Ajuntament de Manlleu, Joan Gabarró - Autor del llibre, Salvador Vilasis - Autor del llibre

Més informació, clic aquí

SIGNATURA DEL MUSEU DE LA TARGETA POSTAL

Museu PostalAmb la signadura d’aquest acord entre el Cercle Cartòfil de Catalunya i l'Ajuntament de l'Ametlla, es fa un pas més perquè l’Ametlla sigui el primer poble de l’Estat en acollir un museu de la targeta postal, que està projectat que s’ubiqui al futur centre cultural de Can Camp.

La notícia completa, clic aquí.

THE PICTURE POSTCARD SHOW - 2008

Del 28 al 30 d'Agost de 2008 dos dels nostres socis varen anar al "THE PICTURE POSTCARD SHOW 2008" celebrat a Londres: Marcos Villaronga Maicas y Ernest Boix.

Ernest Boix, Vice-president del Cercle

ASSEMBLEA DEL SOCIS DEL CERCLE 2008


Sra. Pepita Farran, rebent la postal de sòcia d'honor, gener 2008
El dissabte 26 de gener, es va celebrar l'Assemblea General Ordinària del Cercle de Catalunya, i posteriorment un dinar de germanor. A més de fer balanç de la feina feta l'any passat, dels projectes per aquest any, de passar comptes, i de renovar la junta, enguany el Cercle ha atorgat la postal de sòcia d'honor a Pepita Farran Flix, una "històrica" del Cercle, en reconeixament a la seva dedicació de tants anys com a tresorera. Va recollir la postal emocionada de mans del president Ramon Pla.

ASSEMBLEA DEL SOCIS DEL CERCLE 2007

Al nét de l’editor D.Angel Toldrá Viazo, Sr. Angel Oliva Toldrá i al de D.Lucien Roisin Besnard, Sr. Robert Rodríguez Roisin. Als dos, se'ls ha lliurat la postal de soci honorari, per part dels vicepresidents, fent constància de la satisfacció de la Junta de que estiguin entre nosaltres, incorporats també a la Cartofilia. Ambdós van agraïr emocionats aquests honors.

Angel Oliva Toldrà
Sr. Angel Oliva Toldrà, Març de 2007.
Leandre Villaronga
Sr. Robert Rodríguez Roisin, Març de 2007.

Exposició de postals de primers de segle XX

El dimarts 7 de novembre de 2006, es va inaugurar l'exposició "Imatges del primer nou-cents", que és un dels diversos actes que celebra l'Ateneu Barcelonès, per commemorar el seu centenari.

L'acte va ser obert amb les paraules del president Sr. Oriol Bohigas, que entre d'altres va agrair les aportacions dels cartòfils i va dir que l'entrada de carruatges del palau Sabassona al carrer Canuda, seu de l'Ateneu, servirà a partir d'ara per a fer exposicions. El Cercle Cartòfil de Catalunya –amb 27 anys d'història– té l'honor de ser el primer en inaugurar aquest espai.

Després es va donar la paraula al Sr. Ramon Pla, president del Cercle, qui –entre d’altres coses- va destacar la importància de donar a conèixer la Cartofília al gran públic, que la cartofília entesa com a col•leccionisme de targetes postals, pel que representa de patrimoni artístic i cultural. Les postals antigues són testimoni d'edificis, actes, persones, paisatges, etc. de temps passats, que d'altre forma no es coneixerien. L'època daurada de la T.P., va ser a primers de segle XX, quan no hi havia els mitjans audiovisuals d'ara. En aquell temps l'intercanvi de postals va fer divulgar i "democratitzar" la fotografia, al ser assequible al gran públic en una època en que no tothom podia tenir càmera fotogràfica.

L'exposició es composa d'uns pannells on es veu representada una mostra de les postals més significatives de primers de segle XX, i d'un audiovisual que mostra un centenar de postals d'ATV, dels llocs més representatius de la ciutat de Barcelona de voltants de 1906.

Les postals de l'exposició pertanyen a les col•leccions privades del socis del Cercle que les han cedit per l'ocasió. L'exposició va agradar força als assistents, tot i que també hi ha opinions crítiques que opinen que hi ha poques postals exposades.

L'acte també va servir per a retre homenatge a Lucien Roisin Besnard i Àngel Toldrà Viazo, editors d’aquella època que es consideren capdavanters i figures clau en el món de la cartofília de Catalunya, a l’haver deixat un gran llegat històric, documental, cultural i artístic. Els seus néts, Sr. Robert Rodríguez Roisin, i Sr. Àngel Oliva Toldrà, van ser anomenats socis honoraris del Cercle Cartòfil de Catalunya i van rebre l'insígnia del Cercle de mans dels vice-presidents del Cercle, Srs. Ernest Boix Felip i Manuel Ortega.

Un cop acabat els parlaments vam gaudir de l'exposició amb una copeta de cava.

(Imatges propietat de l'Ateneu Barcelonès).

 

LES POSTALS DEL PARLAMENT - 2006

El Parlament de Catalunya, en col·laboració amb el Cercle Cartòfil de Catalunya, edita una col·lecció de postals facsímils de les primeres imatges en format postal de l’edifici de la Ciutadella de Barcelona.
La col·lecció es compon de dotze postals editades a Barcelona entre 1900 i 1936. En aquestes imatges es pot apreciar l’evolució de l’edifici, tant pel que fa als seus usos com a museu i seu parlamentària, com a les transformacions arquitectòniques que l’han configurar tal com el coneixem actualment.

Aquestes postals es poden adquirir a la botiga del Parlament de Catalunya. Són un grup de dotze reunides en un estoig, totes referents al Parlament del Parc de La Ciutadella. Tots els membres del Cercle han rebut aquest estoig de forma gratuïta.

Act. 15/06/2010
Cercle Cartòfil de Catalunya, des de 1980
www.cerclecartofilcatalunya.com | info@cerclecartofilcatalunya.com
Apt Correus 591 - 08080 Barcelona (Spain)